ПОЛЕДИЦА ИЗ ЗАТВОРА ПРАВО КОД ЗОРАНЕ! На саслушању негирао оптужбе

Михајловићкин близак сарадник пуштен јуче из притвора, а прва адреса на коју је отишао био је кабинет министарке у Влади!

Миодраг Поледица, државни секретар у Министарству грађевинарства, који је ухапшен 3. фебруара 2020. због злоупотребе службеног положаја, а у вези с реконструкцијом пруге преко Панчевачког моста, пуштен је јуче из притвора. Како сазнаје Курир, Поледица је право из притвора отишао у кабинет своје шефице, министарке Зоране Михајловић, где се задржао око два и по сата.

Правац Немањина

– Поледица је на саслушању негирао оптужбе. На питање о документу којим је затражена реконструкција Панчевачког моста, рекао је да је као државни секретар само потписивао документа која су му надлежне службе достављале. Право из притвора, Поледица је отишао код Михајловићеве у кабинет, у зграду Владе Србије у Немањиној – открива извор нашег листа.

Ликује на Инстаграму

ЛИКУЈЕ НА ИНСТАГРАМУ… МИХАЈЛОВИЋЕВА СРЕЋНА ЗБОГ ОСЛОБАЂАЊА ПОЛЕДИЦЕ ФОТО: ИНСТАГРАМ

 

Михајловићева је одмах по хапшењу Поледице саопштила да подржава надлежне у свом раду, али и подвукла да не верује да је државни секретар министарства које она води заиста и починио дела која му се стављају на терет. Да се не одриче свог блиског сарадника, Михајловићева је потврдила и јуче, када је на друштвену мрежу Инстаграм око поднева поставила заједничку фотографију с Поледицом и написала „сарадник“ и „пријатељ“.

Поледица је ухапшен по налогу Тужилаштва за организовани криминал, заједно са још петоро особа – Бранимиром Алимпићем, Зораном Станојевићем, Мирком Међом, Предрагом Ћурчићем, као и Мирољубом Јевтићем, в. д. директором „Инфраструктура железнице“, који је у притвору од 10. јануара, јер је против њега у току истрага због примања мита.

Пали због „панчевца“

Они се сумњиче за злоупотребу службеног положаја, као и злоупотребу у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. Јевтићу, Алимпићу и Ћурчићу, сви запослени у „Инфраструктури железнице“, ставља се на терет да су извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, док се Поледица терети да им је у томе помогао. Међо и Станојевић се терете за по једно продужено кривично дело злоупотреба у вези са јавним набавкама. Медији су пренели да се Поледица и остали сумњиче у вези с реконструкцијом пруге преко Панчевачког моста.

Сумња се да је Поледица заједно с Јевтићем, Алимпићем и Ћурчићем помагао да у поступцима јавне набавке буде фаворизовано предузеће ЗГОП, чији је директор Зоран Станојевић. Предузеће ЗГОП бави се грађењем, ремонтом и одржавањем пруга. Мирко Међо, директор фирме „Инграп-Омни“, сумњичи се да је давао формалне, „услужне понуде“, којима је обезбеђивано да ЗГОП добије послове на тендерима.

Извор: Курир.рс