Абазовић: Надам се скором формирању владе

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић поручио је да Црна Гора нема више времена за губљење, те да се нада скором формирању владе у корист грађана.

Он је на свом Твитер налогу написао да је добро што је председник Црне Горе Мило Ђукановић позвао носиоце листа које су победиле на парламентарним изборима на консултације о мандатару за састав Владе.

“Црна Гора је у тешкој економској и здравственој кризи и немамо времена за губљење. Надам се скором формирању владе у корист грађана”, навео је Абазовић.

Он је, према информацијама “Вијести” разговарао са лидерима ДФ-а Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем о формирању нове владе.

Извор “Вијести” наводи да су они покушали да премосте различита виђења како треба да изгледа прва влада коју не саставља ДПС мандатар.

Абазовић је, према извору “Вијести”, остао на својим позицијама чврсте подршке мандатару Здравку Кривокапићу, док су истовремено, функционери ДФ-а изразили велике сумње у способности Кривокапића и његовог тима да формирају списак министара нове владе као и жељу да они кадрирају.

Ђукановић је јуче упутио позив на консултације о мандатару за састав Владе Црне Горе, носиоцима листа коалиција: “За будућност Црне Горе” Здравку Кривокапићу, “Мир је наша нација” Алекси Бечићу и “Црно на бијело “Дритану Абазовићу, које су након конститутивне седнице одржане 23. септембра 2020. доставиле предлог за мандатара, потписан од стране 41 посланика.

Термин предвиђен за консултације је четвртак, 8. октобар у 11 часова – саопштено је из Ђукановићевог кабинета.

“Након консултација, Председник ће предлог, у складу са Уставом, доставити Скупштини Црне Горе”, наводи се у саопштењу.

Нова парламентарна већина на конститутивној седници Парламента одабрала је Здравка Кривокапића као свог кандидата за мандатара.

Извор: Н1