Абазовић: Нови закон штити имовину Српске православне цркве у Црној Гори

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић оценио је да усвојени Закон о слободи вероисповести значи сигурност за имовину Српске рпавославне цркве у Црној Гори.

„Овај закон и не треба да третира имовинска питања, то је била грешка претходног закона“, рекао је Абазовић за ТВ Прва, наводећи да председник Црне Горе Мило Ђукановић сада мора да га потпише, јер је други пут изгласан.

Он је истакао да, упркос утиску који се ствара, он није премијер Црне Горе: „Нисам премијер, премијер је Здравко Кривокапић“.

Вест о хапшењу Брана Мићуновића одјекнула је у региону, али је он убрзо пуштен.

„Злонамерни ће увијек тумачити нешто погрешно. Ми не можемо да задржимо некога када је други признао да су његова два заплењена пиштоља. Они су пуштени да се бране са слободе. Не можемо на основу негативне перцепције неког појединца да кршимо закон“, рекао је Абазовић и додао да није он тај који је ухапсио Брана Мићуновића.

Како је рекао у Црној Гори могу да забораве на „бахатости, кумства, везе и позивања тужиоца“.

Према његовим речима, питање партијског запошљавања и даље се потенцира.

„Не видим сличност ове владе и Владе ДПС. У нашој влади има 12 људи који нису партијски људи. Где то има“, запитао се Абазовић и додао да се не може демонтирати Ђукановић режим за један дан.

Додаје да ће бити запошљавања партијског кадра, али у складу са законом, као и да је он за то да се повисе критеријуми на конкурсима за одређене позиције.

Осврнуо се и на рад РТЦГ, за који је рекао да није јавни сервис, већ „апарат ДПС, као и да је ситуација катаклизмична“.

„Наравно да влада може да утиче на објективно извештавање, нису прихватии да се сами повуку. Врло често подстичу националну и верску мржњу. То није телевизија, то није медиј“, заклључио је Абазовић, преноси РТЦГ.

Извор: Н1