Афера експонати! Бачене људске кости на депонију из музеја Бачке Паланке! ПОТРЕСНЕ ФОТОГРАФИЈЕ

У среду, 23. септембра, председник Општинског одбора Српске радикалне странке, Драган Бозало сазвао је конференцију за новинаре у оквиру које је детаљно објаснио због чега СРС жели смену директорке Културног центра Бачка Паланка, Оље Нађ.

Бозало је рекао да је Српска радикална странка сазнала у првој половини марта да су бачене људске кости на депонију и друге вредне ствари. Према речима Бозала, надлежни у општини нису реаговали.

Са друге стране, у  извештају комисије Музеја Војводине за сваки од спорних предмета који су се нашли на фотографијама, наводи се објашњење и наводи се да у раду Музеја и директорке Оље Нађ није било неправилности у раду.

Према речима директорке Културног центра Оље Нађ отписане су књиге које су држане у неадекватним условима, с’ тим да је архива покојног бачкопаланачког уметника Жељка Дрљаче пописана и на месту.

– За кости за које ме питате констатовано је да се не налазе у књизи улаза, да се не налазе ни на каквом стању, ни у каквом инвентару музеја и да им се апсолутно не зна порекло – рекла је Оља Нађ.

Српска радикална странка је предложила смену директорке Културног центра Оље Нађ са приложеним фотографијама које нису пријатне за гледање,  на којима се виде људске кости и остали предмети који су бачени.

Бозало сматра да је недопустиво да људске кости буду бачене на такав начин.

Четворочлана комисија музеја утврдила је да није било никаквих пропуста у пословању музеја.

Поставља се питаље: Да ли један директор Културног центра сме да дозволи да се бацају тек тако људске кости на депонију? Остаје нам да сазнамо.

Извор: Српска ствар