АКО ОВУ МЕРУ НЕ ПОШТУЈЕМО, НЕ ВРЕДИ НАМ ДА ПРИМЕЊУЈЕМО ОСТАЛЕ! Дарија Кисић Тепавчевић објаснила шта је НАЈБИТНИЈЕ у борби против КОРОНАВИРУСА!

Заменица директора Инситута за јавно здравље “Милан Јовановић Батут”, докторка Дарија Кисић Тепавчевић гостовала је вечерас на РТС у емисији “Око”

Главна тема емисије била је борба против коронавируса у Србији, а докторка Кисић објаснила је коју меру морамо да примењујемо, иначе нам остале не вреде.

– Уколико нисмо остварили социјалну дистанцу, онда све друге превентивне мере не треба да примењујемо. Друге мере нам нису потребне уколико испунимо ову. Сви треба да водимо рачуна и да будемо опрезни – рекла је Дарија Кисић Тепавчевћ.

Она је истакла да маску не треба увек ности, а говорила је и о рукавицама као заштити.

– Када кренемо у продавницу препоручује се да се маске носе. Сигурно да нећете носити маску уколико сте сами у кући. Теоретски, када би држали дистанцу од два метра не би нам била потребна маска. Када се вратимо из продавнице опраћемо руке, али је потребно и носити рукавице. Ко носи рукавице мора и да пере руке – додала је она.

Извор: Информер