Јакшић: Набавити руску вакцину, Фајзерова је неиспитана (ВИДЕО)

Председник Извршног одбора Српске радикалне странке (СРС) Ђурађ Јакшић изјавио је данас да Србија треба да набави руску вакцину против корона вируса, уместо вакцине коју производи компанија “Фајзер”, за коју је казао да није до краја испитана.

“Руска вакцина ‘Спутњик В’ је произведена на традиционалан и проверен начин, она је безбедна и најмање је двапут јефтинија од ‘Фајзерове'”, рекао је Јакшић на конференцији за новинаре у централи СРС.

Јакшић тврди да вакцина компаније “Фајзер”, која је данас први пут употребљена у Србији, на брзину добила дозволу за дистрибуцију и да њена безбедност није до краја испитана јер је базирана на, како сматра, непровереној подлози рибонуклеинске киселине.

Навео је да је Русија понудила Србији повољне услове производњу “Спутњика V” и оценио да је то изванредна прилика да се производњом те вакцине за домаће и инострано тржиште опорави Институт “Торлак”.

Јакшић је оценио брзоплет, непромишљен и штетан потез Српске напредне странке (СНС) представља увоз првог контигента од 4.785 доза вакцине компаније “Фајзер” и најава да је 1.800.000 резервисано за набавку.

Истакао је да две дозе вакцине компаније “Фајзер”, колико су потребне за вакцинисање једне особе, коштају 31 евро али да та вакцине нема ниједну предност у односу на јефтиније руске и кинеске вакцине.

Извор: Бета