АЛАРМАНТНО: Не интересују ме ничији проблеми, увешћемо полицијски час! НАРОД НИЈЕ ПОСЛУШАН И НЕ НОСИ МАСКЕ…

Откази, пропаст економија, пораст људи са депресијом и повећаним притиском – ништа више није битно Предраг Кон је у договору са Александром Вучићем одлучио да маске нису довољне!

Овде се бојкотују мере. Илузија је да имамо стабилну ситуацију, више је реално да ћемо закључати Београд

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да ће за две недеље можда опет бити ванредна ситуација и полицијски час и изразио је протест и забринутост јер само 50,60 процената људи поштује мере и носи маске (Кон није прецизирао којим је истраживењем дошао до наведених података).

– Сви кажу да је стабилно, какви стабилно, врло је несигурно. За две недеље ће можда опет бити ванредна ситуација. Предлажем апсолутне мере. Нека звучи страшно, али то је истина – казао је Кон.

Такође је објаснио и зашто маске нису обавезне и напоменуо је да се грађани и власт више плаше казни него смрти.

– Није спроводљиво. Ми смо медицински били јединствени око ношења маски, поготово за пешачке зоне. У Кини вируса нема. Тамо стално носе маске – рекао је епидемиолог.

Напоменуо је да што има више гужви, вирус живи и да се разбуктао, и како каже, вести из Хрватске су нам исто важне. Истакао је да вирус не треба да се политизује и да корону не занимају границе.

– Не желим да будем птица злосутница, али број ће се утростручити. Ми се боримо против вируса. Сами себе заплићемо и уплићемо. Вирус баш брига, он користи све ово.

– Ношење маски није мера. Не интересује ме. Само спречавање контаката. Као епидемиолога ме више не интересује, можда је време и за полицијски час. Сад не могу ни маске да се носе, да се спроведе одлука. Хоћемо ли да положимо оружје? – запитао се Предраг Кон.

Кон је навео да се сад траже контакти и да је потребна подршка целог становништва.

– Капацитети нам се троше. Београд улази у озбиљну ситуацију. Школе се још држе, али биће још више слања на онлајн наставу. Систем је такав да се школе не затварају, али ако група по група одлази на онлајн, онда је питање организације – објаснио је Кон.

– До пола 2 ноћу је трештала музика, са стотинама људи под шатором чак. Па и у Београду има локација са скуповима. Ми нисмо схватили и нећемо да чујемо шта се дешава око нас. То је илузија. Немамо бројке колико имамо имуних. Са овим понашањем, видљив је бојкот мера. Ми смо забринути и очајни. Истовремено неко потеже тему бројки, потпуно нелогично – рекао је Предраг Кон.

Извор: телеграф.рс