АЛЕКСАНДАР ШЕШЕЉ ГЛАСНО: Подржимо домаћу привреду

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ на конференцији за штампу говорио је о подстицају домаћих привредника који су неправедно запостављени због примене “Споразума о стабилизацији и придруживању”.

Српска радикална странка предлаже Влади Републике Србије да што пре крене у санацију последица економске кризе изазване пандемијом Корона вируса рекао је заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ на конференцији за медије у холу Народне скупштине Србије и истакао да је неопходно фокусирати се на домаћу привреду и ојачавање домаћих привредника и њиховог положаја.

РАДИКАЛИ УПУТИЛИ ПОРУКУ РЕЖИМУ: Шта још треба да се деси да би Београд нешто предузео?

„Сматрамо да је неопходно суспендовати Споразум о стабилизацији и придруживању који већ девет година Србија примењује једнострано укидајући царине и стављајући домаћу привреду у неповољан положај у односу на странце због чега Србија губи више од 500 милиона евра годишње,“ истакао је Шешељ и додао да економска политика треба да се заснива на повлашћеном положају домаћих привредника, односно на форсирању домаће привреде.

Шарчевић одлучио, повлачи се спорни уџбеник за 8. разред

„Нисмо против страних инвестиција, али не могу страни инвеститори да буду у бољем положају него наши привредници и да на тај начин чинимо наше привреднике неконкурентним на сопственом тржишту. Треба да форсирамо домаћу привреду. Нисмо против страних инвестиција, али није нормално да наши привредници не буду конкурентни због странаца који не плаћају царине,“ закључио је Шешељ.

Извор: Српска ствар