АЛЕКСАНДАР ШЕШЕЉ НАЈГЛАСНИЈИ: Бранио Србе у Црној Гори аргументима!

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ прокоментарисао је хапшење владике Јоаникија и послао поруку да усташки режим Мила Ђукановића намерава да раскрсти са свиме што је српско  у Црној Гори и на тај начин изврши тихо етничко чишћење.

“Већ месецима уназад покушава да отме Српску православну цркву, а за српски народ Српска православна црква јесте темељ нашег опстанка у временима турског и аустријског ропства када смо имали цркву а нисмо имали државу, која је помогла Србима да као народ опстану, да се не асимилују под тим окупацијама. Дакле, то је нешто што је и за оне који су верујући и за оне који нису један од основних темеља нашег идентитета, а Влада Републике Србије и Скупштина Србије апсолутно не раде ништа по тим питањима више месеци.”

Осврнуо се и на забрану уласка српских државњана у Црну Гору.

Он сматра да би требало да уведемо мере реципроцитета и да забранимо члановима главног одбора и председништва ДПС-а  партије Мила Ђукановића да уђу у Србију. На тај начин Србија треба да одговори и да покаже да је озбиљна земља. А они када не буду могли да приђу Београду, својим становима и бизнису у Србији схватиће другачије поруку Србије као и то да је ѕванични Београд одлучан у намери да заштити Србе у Црној Гори.”

Шешељ је подсетио и на скандалозну аферу око наводног државног удара где је то послужило као повод да се избори у Црној Гори покраду и да се настави са антируском и антисрпском хистеријом која данас влада у Црној Гори.

“То су неке ствари које је Влада у Београду прећутала, и оманула да заштити Србе у Црној Гори. Док неоусташки режим терорише Србе, ми се овде бавимо тиме ко дуже и  боље штрајкује глађу испред Скупштине од представника власти и представника неких делова опозиције. То је неозбиљно и понижавајуће, то је вређање свих грађана Србије.”

Шешељ сматра да Србија треба да се бави правим проблемима, да не сме да се прећути хапшење владике Јоаникија и да мора да уради све да се заштите Срби у Црној Гори.

‘’Што се тиче Срба у Црној Гори, дакле, њима бих поручио да је цели српски народ и у Србији и на целом свету уз њих. То су показали и са том фантастичном акцијом исцртавања српске тробојке кроз целу Србију. Срби у Србији нису на њих заборавили, иако се можда чини да званични Београд то није ставио као један од својих приоритета. Дакле, Срби из Црне Горе су један од најпоноснијих делова нашег народа, то је увек тако било. Они ће истрајати, они ће видети леђа Милу Ђукаовићу и они ће се ослободити!’’

Извор: Српска Ствар