АМФИЛОХИЈЕ: Да се исцеле сви вируси, а посебно вирус братомржње и братских несрећа! (ВИДЕО)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је данас након служења литургије поводом празника Светог Василија Острошког да је најбоља вакцина за исцељење свих вируса и оних духовних, душевних и телесних Свети Василије. 

“Сабирају се стотине хиљада људи да се дотакну хаљина Христових, а хаљине његове јесу и мошти Светог Василија, да се дотакну да би се исцелили од својих душевних и тјелесних невоља и болести”, казао је Амфилохије након литургије у манастиру Острог.

Како је истакао, добро је да научници пронађу вакцину против вируса, али док се та вакцина не пронађе ту је Свети Василије, вакцина која делује кроз векове.

 

“Молитвама свих вас, али дејством силе Божије и Светог Василија осећам и видим да се исцељује и овај вирус али да се исцељују још опакији вируси који владају људима овде у овом свету, а то су вируси богомржње и братомржње, најопакији вируси који господаре и за које је најбоља вакцина овај свети дан и ове свете мошти. Дај Боже да се исцеле сви вируси а посебно вирус братомржње и братских несрећа”, казао је Амфилохије.

“Даће Бог да се поново отворе границе а кад се отворе границе између људских срдаца јер Бог је допустио овакве вирусе не да би раздвојио људе, да би их удаљио физички, у реду, али с друге стране Бог пусти вирусе не би ли се људи изнутра сродили једни с другима љубављу, братољубљем и богољубљем”, рекао је митрополит.

Казао је да је посебно радостан због бројне омладине која је дошла да и овог празника буде овдје.

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић присуствује Светој Архијерејској литургији у Манастиру Острог.

Велики број верника уз поштовање физичке дистанце од раних јутарњих часова у миру и тишини приступа ћивоту Светог Василија Острошког.

Извор: Вијести