АНДРИЈА МАНДИЋ: Ђукановић је мислио да може да пронађе неку пукотину, 20. јануара ће се десити оно што је једино природно

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Андрија Мандић каже да ће 20. јануара на ванредној седници црногорског парламента бити изгласани сви закони које је председник Мило Ђукановић вратио на поновно одлучивање, међу којима су и измене Закона о слободи вероисповести.

Мандић каже да је влада Здравка Кривокапића мислила да ће након изгласавања ових закона Ђукановић урадити оно на шта га обавезује Устав Црне Горе, а да се испоставило да је Ђукановић проценио да ту може да пронађе неку пукотину и веровао је да може тако да уздрма парламенарну већину.

Враћање закона на поновно одлучивање парламенту види као покушај рањавања парламентарне већине, али и процењује да нова влада има довољно снаге и одговорности, као и апослутну подршку народа Црне Горе да процес који је почео 30. августа доведе до краја, односно да демонтира “мафијаски режим” Мила Ђукановића.

То што се доводи у питање и избор појединих посланика Мандић види као једну класичну опструкцију и покушај да се неким правним играма смањи број посланика Скупштине Црне Горе.

– Тај покушај да се парламентарној већини одузме један посланик била је потпуно глупа акција и врло брзо ће се 20. јануара потврдити да је то била само једна немогућа мисија”, навео је Мандић.

Каже да Демократски фронт у времену које је пред нама мора да почне да тражи заједнички језик са Кривокапићем и људима из владе на оној платформи за коју су гласали грађани.

Мандић је рекао да на локалним изборима у Никшићу 14. марта све што се радило 30. августа треба потврдити на тим изборима и убедљиво победити.

Сматра да ће то бити избори који превазилазе локални амбијент.

Поводом недавног хапшења никшићког бизнисмена Брана Мићуновића, Мандић каже да се још није утврдила истина у вези са његовим хапшењем.

– Користи су имали и они који су га хапсили, а свакако је имао Бране Мићуновић јер му је био одузет алат са којим је требало да заузима манастире – рекао је Мандић.

Каже да су очекивали да се ради о озбиљно смишљеној акцији, али да се испоставило да је то било једно до оних рутинских хапшења каквих сваког дана има у Црној Гори.

Извор: Новости онлајн