АНТИСРПСКО ДЕЛОВАЊЕ ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЋ

Расипништво, бахатост, корупција, анти Српско деловање… Све ово стаје у две речи – Зорана Михајловић. Да се одмах разумемо, списак недела овог НАТО лобисте је подугачак.

Аутор: Душан Станојевић

Зорана Михајловић је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади републике Србије (претходно министар енергетике, развоја и заштите животне средине). Међутим, нека вас не завара функција дотичне. Зорана Михајловић је све, само не министар који се заклео да ће служити интересима грађана републике Србије.

Током целе своје политичке, а добрим делом и професионалне каријере, Зорана Михајловић на веома отворен начин ради за интересе најпре САД, а затим и ЕУ, и као по правилу против интереса републике Србије. Чланица је организације Ист Вест Бриџ (претходница Трилатералне комисије у Србији), бивши је члан криминалне организације Г17+ и један од најближих сарадника двојице највећих гробара Српске економије: Мирољуба Лабуса и Млађана Динкића.

Када је њихов рок трајања истекао, када су налогодавци решили да их „пусте низ воду“, Зорана Михајловић се, опет по налогу истих ментора, прикључила Српској напредној странци и на тај начин наставила да са највиших државних позиција спроводи америчке планове у Србији. И то као министар.

А да ли треба трошити речи о особи чији су месечни приходи као минстра 0 (словима: нула) динара, а која притом има имовину која се мери стотинама хиљада евра? Да ли треба говорити о особи која државну (службену) платну картицу троши на скупоцен доњи веш, парфеме и шминку а онда „минус“ на истој покрије милионском уплатом у току једног дана?

Која троши 650.000 динара грађана Србије како би купила тепихе и „нашминкала“ просторије свог министарства. Којој је лична промоција важнија од рада њеног министарства. Да ли треба причати о српском домаћину, који крсну славу слави у елитном хотелу, где су главни гости ондашњи амерички амбасадор Мајкл Кирби, шеф канцеларије ММФ-а и сл. И на крају, да ли веровати министру који никада не испуњава оно што сам зацрта (Коридор 10 готов до краја 2016; Аутопут Љиг – Прељина готов до новембра 2017.)?

Одговори се сами намећу. Да! Треба увек причати и жигосати овакво понашање. И не! Не треба веровати оваквом министру.
Међутим колико је деловање Зоране Михајловић штетно (узмимо за пример аферу око изградње аутопута Појате – Прељина и инсистирање министра да посао добије америчка компанија „Бехтел“), толико је могло да буде, а Бога ми и постаје кобно по животе грађана Србије.

Један у низу доказа неспособности јесте „чувени“ потпорни зид на Коридору 10 код Грделице. Тај зид се рушио не једном, не два, већ три пута у року од три месеца и права је срећа да приликом обрушавања није било људских жртава. Последњи пут обрушло се 500 m2 потпорног зида и заједно са камењем и земљом сурвало се на трасу аутопута. Овај зид је можда круна неспособности министра Михајловић, јер како другачије назвати нешто што се у нормалним условима, када нема намештених тендера и катастрофалних идејних решења решава без икаквих проблема. Наравно, Зорана Михајловић је видела кривицу многих. Своју није. Криве су фирме које су изводиле радове (фирме са којима је она као министар потписивала Уговоре), криви су пројектанти и инжењери (које је пријавила Суду части инжењерске коморе Србије) и на крају, за име Бога, земљиште, брдо или шта већ јер клизи и руши постављени зид.

Покушавала је Зорана Михајловић да представама за јавност скрене пажњу са своје неспособности. Обилазила је радове на Коридору, шетала са све розе шлемом по градилишту, чак изјавила да ће преселити комплетно министарство у радничку камп кућицу код Грделице све док се не реши проблем потпорног зида и не заврши Коридор 10. Ангажована је и БИА да надгледа радове. Узалуд. Њена неспособност је достигла врхунац. А мештани Грделичких села ће и даље живети у страху од потреса које ова обрушавања изазивају.

Још један у низу догађаја је доказ да Зорана Михајловић није достојна функције коју обавља и да се бави свим и свачим, а најмање својим послом, нажалост, однео је пет живота. Пет живота, од тога двоје петнаестогодишњака.

Трагедија која се догодила на пружном прелазу у околини Ниша директна је последица немара министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Путнички воз је на пружном прелазу буквално преполовио возило јавног градског превоза. Пружни прелаз није био обезбеђен браницима и полубраницима. Дакле, рампе није било. Кривица министра је у томе што су запослени у њеном министарству, њихови подређени, и цео ланац који се бави безбедношћу саобраћаја затајили у овом случају. У републици Србији има 2200 пружних прелаза, и многи од њих немају рампу. Немају ни најосновнију сигнализацију. То је веома озбиљан проблем. Наравно, не морају сви имати бранике или полубранике, али СВЕ пружне прелазе треба оценити и утврдити да ли испуњавају услове за безбедно одвијање саобраћаја. Са пружним прелазом на коме се трагедија догодила то није био случај. Изјава Зоране Михајловић да „није могуће на сваком пружном прелазу имати рампу, као што ни на свакој раскрсници не може бити постављен семафор“ је у најмању руку безобразна и доказ је њеног незнања о основним правилима у саобраћају. Кривица министра је утолико већа, што је брже – боље (на себи својствен начин) кривца нашла на другој страни. Наиме, Зорана Михајловић је изјавила да је кривац возач аутобуса, јер је „тако чула од директора полиције“, уз опаску да не жели да буде истражитељ, тужилац, судија. Не жели, а окривила је некога на основу онога што је „чула“. Не жели, али је ипак „пронашла кривца“. Уместо што се бави сплеткарењем и тражи кривца у другима, Зорана Михајловић би требало да прочита Правилник о начину укрштања железничке пруге и пута, пешачке или бициклистичке стазе, месту на којем се може извести укрштање и мерама за осигуравање безбедног саобраћаја (Сл. Гласник РС, бр. 89/2016). Да прочита и да проучи. Наравно, уколико жели да се бави својим послом.

И могао бих овако данима. Понављам, списак недела Зоране Михајловић је подугачак, али… Враћам се на почетак и ово АЛИ јер очигледно сва неспособност, нерад, бахатост и корупција нису довољни да Зорану Михајловић премијер моментално избаци из Владе. До скора Скот није дао своје чедо. Шта је сада у питању?

Зато, када поштени Српски домаћини, Српске патриоте дођу на власт, тужилаштво ће имати пуне руке посла са министром са розе шлемом.

Извор: Српска ствар