Бастаћ: Грађани ће Калемегдан бранити телима

Оснивач Канцеларије за локалне и иновативне политике (КЛИП) Марко Бастаћ поручио је данас, поводом најаве председника Србије Александра Вучића да ће у Београду бити изграђена гондола, да ће грађани Калемегдан бранити телима и да жичаре на Калемегдану неће бити.

Присуствујући свечаном отварању гондоле на Златибору, Вучић, осим што је почео процес дијалога са одабраним „позиционарима“, најавио је и изградњу гондоле у Београду, наводи се у саопштењу КЛИП.

„Домаћи стручњаци, међународне организације, па чак и Управни суд оценили су изградњу жичаре на београдској тврђави као злочин против културно-историјског наслеђа града. Заједно са грађанима, провели смо дане дежурајући на Калемегдану како бисмо спречили багере, рушитеље, па чак и хулигане које је ангажовао Горан Весић како би насред највећег београдског парка зидао почетну станицу жичаре у форми кафане“, подсетио је Бастаћ.

„У случају да је реч о некој новој локацији за гондолу, очекујемо да најпре стручна јавност расправља о таквој идеји пре него што багери почну да копају. Ако се пак мисли на гондолу на Калемегдану, поручујемо Вућићу да ћемо као и претходни пут Калемегдан бранити телима и да жичаре на Калемегдану неће бити“, нагласио је Бастаћ.

Извор: Данас