Београд предлаже да ресторани и кафане раде током викенда

Град Београд подржава предлог Привредне коморе Србије да се нађе начин да викендом раде малопродајни објекти, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и додао да се град залаже да викендом раде и угоститељски објекти, као и сва индустрија која зависи од малопродаје и која се налази у тешком стању.

Весић је рекао да ће Град апеловати на чланове Кризног штаба да се нађе начин за дуже радно време малопродајних и угоститељских објеката викендом, макар као и радног дана.

„Имамо разумевања за очување јавног здравља, али морамо, као и увек, да нађемо меру између очувања здравља грађана и рада привреде. Ако привреда не буде радила неће бити новца ни за чување јавног здравља“, рекао је Весић.

Весић је додао да се види светло на крају тунела, да ћемо, како он каже, веома брзо имати вакцине и вратићемо се нормалном животу, због чега је важно да у предстојећим месецима очувамо привредну активност једнако као и здравље људи.

„Република Србија је до сада више од шест милијарди евра дала привредницима и грађанима како би лакше преживели све последице епидемије. Зато ће став Београда за предстојећу седницу Кризног штаба бити подршка Привредној комори да се омогући рад викендом, макар до 17 сати колико је и радним данима и то не само малопродајним објектима већ и угоститељима“, казао је Весић за „Студио Б“.

Заменик градоначелника је, такође, апеловао на грађане да славу Свети Никола проведу у кругу породице.

Ситуација у вези са ковидом у главном граду боља је него раније, оценио је Весић, и за данас најавио састанак са представницима Црвеног крста како би се додатно помогло људима који чекају испред ковид амбуланти.

Идеја је да се у шаторима поставе додатне грејалице, ангажују људи да бесплатно послужују кафу и чај, обезбеди ћебад, а све у циљу да се олакша чекање на прегледе, казао је Весић, преноси Беоинфо.

Извор: Спутњик