БЕОГРАД ТРЕЋИ У СВЕТУ ПО РАДУ ИЗ ФОТЕЉЕ: Висока позиција српске престонице а на листи 50 најбољих градова за рад на даљину

НА свакодневни одлазак у фирму за време пандемије запослени широм света морали су да забораве. Према оцени страног портала “Биг севен травел”, Београд је од 50 градова који имају најбоље услове за рад на даљину заузео високу, трећу позицију, иза Талина, главног града Естоније и грузијског Тбилисија.
Српска престоница се, према наводима овог портала, нашла на трећем месту због централне пешачке зоне испуњене кафе -галеријама и продавницама, као и великог избора технолошки добро опремљених простора за рад са непрекидним брзим интернетом на располагању.

Рангирање на основу којег је направљена листа заснивало се на више критеријума од којих су најважнији били повољни трошкови живота и приступачност интернета у парковима и ресторанима.

Естонија је због епидемиолошке ситуације омогућила запосленима који раде од куће да се на годину дана преселе у престоницу. Талин је био идеална дестинација за овај начин обављања, према мишљењу “Биг севен травела”, због нагло растуће дигиталне економије и ниских трошкова живота, где најам стана у самом центру града износи око 500 долара месечно. Због ових предности је главни град Естоније заслужио прво место на листи.

Иза Талина, вицешампионско место је припало престоници Грузије, Тбилисију, који је такође увео визу за раднике на даљину током пандемије. Поред тога, они који се одлуче да отпутују у ову земљу на располагању имају и велики избор пословног простора и оног за становање, који су много јефтинији него у Западној Европи.

Иза Београда на листи су даље Бали (Индонезија), Цијанг Маи (Тајланд), Берлин (Немачка), Сингапур, Буенос Ајрес (Аргентина), Ханој (Вијетнам) и Лјубљана (Словенија).

РЕДОСЛЕД

Од осталих европских градова који су се нашли на листи 50 најбољих су Порто, на 31. месту, Мадрид – 32, Будимпешта – 38, Цирих – 44, Лисабон – 46, Праг 47. и Лас Палмас на Канарским острвима као 48. на листи.

Извор: Новости