“Београђани рекли “не” градској власти, покупите се и идите”

Београд је рекао властима да их не жели, да неће више гажење достојанства, изјавио је заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић на конференцији за новинаре испред Скупштине града и упитао Горана Весића и Зорана Радојичића зашто још седе у канцеларијама у Старом двору. Стефановић и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић поручили су градским властима да су им Београђани рекли “не” на изборима одржаним 21. јуна.

– Покупите се и идите што пре, сачувајте грам одговорности, морала и људскости ако их имате – рекао је Стефановић.

Он је навео да су градске власти људе “уцењивали и примењивали силу” не би ли грађани гласали за њих и истакао да се власт бави “искључиво коруптивним пословима” и да је “раскопала цео Београд и уништила градски превоз”.

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић навео је да иако “ми апсолутно оспоравамо податке са избора које не признајемо”, чак и такви подаци јасно говоре да је Београд рекао “не” Весићу и Српској напредној странци “у овом граду једном и заувек”.

Он је подсетио да је према званичним подацима излазност бирача у Београду била 34,9 одсто, и нагласио да је “по информацијама које имамо” била и “знатно” мања.

– Лопатом су убацивали гласачке листиће, што је пракса власти, поготово у приградским општинама, али чак и званични подаци говоре да ова власт има велики проблем са Београђанима – рекао је Јовановић.

Како се изразио, “будући да им је Београд рекао своје”, Јовановић је рекао да се “више нећемо бавити њима”, него “визијом лепшег и бољег Београда” у коју “сви верујемо” и која ће се остваривати “најкасније” од 2022. године .

– Говорићемо људима како ћемо донети нови Генерални план у коме ће наша престоница имати више паркова, зеленила, обданишта, школа, јавних површина и укинућемо урбанистичко насиље – рекао је Јовановић.

Он је истакао да ће “у месецима који долазе” бити представљен комплетно нови план за реформу јавног саобраћаја који се не састоји “само од изградње метроа већ и од два нова моста” и проширивања “многих” улица.

– Говорићемо вам како ћемо само за шест месеци нове власти искоренити криминал и корупцију, да београдска полиција мора одговарати и извештавати не само свог министра већ и градоначелника и београдске одборнике – рекао је Јовановић.

Како је навео, Београд ће повратити оснивачка права над здравственим установама и проширити мрежу “тако да свако насеље има амбуланту”, и рекао да ће говорити “о једном лепшем и бољем Београду који долази и који је неизбежан”.

Извор: Директно