БЛОКАДОМ НА ИЗМЕНЕ ЗАКОНА: За промене срамног акта о слободи вероисповести гласаће сви посланици владајуће већине

ГРАЂАНСКИ покрет УРА, чланица владајуће већине на државном нивоу, на седници Главног одбора подржао је измене Закона о слободи вероисповести или уверења о правном положају верских заједница.

На сајту УРА написано је да се новим законским решењем у исти правни положај стављају све верске организације у Црној Гори и да све оне улазе у јединствени правни поредак државе Црне Горе.

– Манипулације су претходне власти о томе како се изменама овог закона отвара простор да неко културну баштину и имовину државе Црне Горе може изнети ван ње или је отуђити. Законски акт је либералан, он је европски и грађански и пружа свим верским организацијама иста права и обавезе, а свако друго његово тумачење је покушај манипулације или резултат активирања ирационалног и личног базираног на претходним искуствима. Најзад, у тексту овога закона нема ничега што угрожава државу и њене интересе – закључили су из ГП УРА.

Група “За право и част и слободу Црне Горе” најавила је ауто-колону 28. децембра у 12 сати, када ће Скупштина Црне Горе одлучивати о изменама Закона о слободи вероисповести, ограђујући се од организације.

– Ауто-колона у центру Подгорице све док Скупштина не призна Закон о слободи вероисповести онакав какав је први дан био – објављено је на инстаграм-профилу “За право, част и слободу Црне Горе”. – Тражимо оно због чега су наши преци ратовали. Ово не мора да се деси уколико пре 28. децембра признате овај закон постојећи. Ми не кршимо мере, само се селимо сви заједно испред Скупштине и ту од сад живимо све док не буде онако како хоћемо. Ми смо једна фамилија.

Циљ ауто-скупа, како сазнајемо, је да се блокира свака улица у центру Подгорице.

“А испред Скупштине чекамо што ће изгласати. А морају како ми оћемо!!! Ово је наша земља и то су наше светиње!!, поручују црногорске “патриоте”.

СКАНДАЛ У ШКОЛИ

У КАБИНЕТУ географије Основне школе “Ратко Жарић” у Никшићу на паноу где су обележени важни датуми и догађаји, нашла се и фотографија са ликом расколника Антонија Абрамовића, који је представљен као “обновитељ” канонски непризнате Црногорске православне цркве! Испод слике је написано: “Црногорски збор одржан на Цетињу у организацији Одбора за обнову аутокефалне ЦПЦ, за духовног поглавара православних Црногораца и Црногорске православне цркве изабрао Антонија Абрамовића, викарног епископа Едмонтона у Канади”. Овом догађају претходило је оснивање НВО “Црногорска православна црква” и то у Центру безбедности Цетиње!

Извор: Вечерње новости