Бошко Обрадовић сутра у тужилаштву због сукоба пред Скупштином Србије

Лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас у Бегораду ће се одазвати позиву Тужилаштва да сутра, четвртак, буде саслушан због недавног инцидента на улазу у Скупштину Србије.

Поновио је да се неће позивати на посланички имунитет и да тужилаштво треба да поступа неселективно, уместо што се бави „само опозицијом“.

„Веома сам расположен да изнесем инстину о ономе што се тога дана десило током нашег протеста испед Дома Народне скупштине“, рекао је Обрадовић.

У својству осумњиченог он је позван да сутра, у 10.00 сати, додје у Прво основно тужилаштво у Београду, а позвано је још троје чланова његовог Покрета Двери.

Нагласио је да је добро да тужилаштво „почне да ради свој посао“ и да би „било добро да истовремено одговори и на (његове) кривичне пријаве против председника Александра Вучића, министара Александра Вулина и Небојше Сефановића, као и Бранка Стефановића, министровог оца, и републичког тужиоца Загорке Доловац“.

Како је навео, те кривичне пријаве „већ месецима стоје у фијокама тужилаштва“.

„Тек онда би то био доказ да тужилаштво неселективно спроводи правду. У овом тренутку, медјутим, имамо крајње селективан приступ“, сматра Обрадовић.

Наводећи да је 16 чланова Покрета Двери у поступку пред тужилаштвом или прекршајним судом, напоменуо је да то „говори да у Србији још није успостављено неселекивно правосуђе“.

„Они се, очито, још баве искључиво предстравницима опозиције“, нагласио је Обрадовић.

За сутра је превиђено да у истом тужилаштву буду саслушана још три члана Двери.

Против Обрадовића и других чланова Дври кривичну пријаву је поднело Министарство унутрашњих послова, а тужилашво саопштило да их терети да су 8. маја испред Дома Народне скупштине „извршили насиље према народном посланику Маријану Ристичевићу и министру здравља Златибору Лончару, као и према другим особама“.

Извор: Данас