Бошњак: Оставкама се не ослобађају кривичне одговорности!

Посланица Покрета за промјене (ПзП) Бранка Бошњак констатује да су масовне оставке и покушаји дистанцирања од политике ДПС-а, прање биографија, изненадно просвјетљење и нуђење нових визија постали свакодневица многих, од некад високих функционера власти до плаћених аналитичара.
То постаје баш дегутантно и најбоље показује о каквој се дружини радило. Интерес, интерес и само интерес. Господар их је држао на окупу дајући неком хотел, неком стан, неком бесповратан кредит, неком фабрике, неком концесије, неком мјесто у појединим управним одборима…

Ту није било идеологије, само голи интерес. Све у држави се заснивало на тој наказној партитократској и клијентелистичкој матрици. Нама требају здрави темељи, а не блато и каљуга коју су створили, јер на таквом тлу се не гради наша заједничка, стабилна и јака кућа, Црна Гора. Зато им поручујемо да се неће сакрити ни да се увуку у мишије рупе. Сви који су пљачкали ову државу морају одговарати. И након слома фашизма многи су покушали да се преобуку у побједнике, али увијек је било оних који памте – рекла је Бошњак.
Како је нагласила, из Покрета за промјене ће инсистирати на ревизији прошлости, лустрацији и утврђивању поријекла имовине и кривичној одговорности за оне који су иметак стекли кривичним делом.