Брнабић: Корона бројке све лошије, поштујмо мере, помозимо медицинским радницима

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да су по подацима пристиглим до 12 часова, бројеви новоинфицираних коронавирусом, као и преминулих од последица инфекције, већи него претходног дана у исто време.

Брнабић је потписивања уговора са извођачем радова на реконструкицији и изградњи КЦ Војводине рекла да је и број преминулих већи него у четвртак.

“Читава земља је у тешкој ситуацији. Позивам све да схватимо ову борбу као борбу сваког појединца за цело друштво, молим да се поштују мере, да помогнемо здравственим радницима”, рекла је Брнабић новинарима у Влади Србије.

Брнабић је присуствовала потписивању уговора са изабраним извођачем радова на реконструкцији и изградњи Клиничког центра Војводине, који су потписали су министар здравља Златибор Лончар и извршни директор Конзорцијума “ГХ Холдинг” Грегор Јернејц.

Радови у КЦВ обухватају реконструкцију и доградњу ламела Б и Ц Ургентно-дијагностичког центра, површине 33.000 квадратних метара, доградњу топле везе са постојећим клиникама у склопу КЦВ, као и техничких блокова са саобраћајницама и паркинзима.

У склопу ламела Б и Ц биће хируршки блок са 16 операционих сала, јединице интензивне и полуинтензивне неге и стационар са укупно 348 кревета.

За извођача радова на тендеру изабран је Конзорцијум “ГХ холдинг” из Лјубљане и Делта инжењеринг из Београда.

Извођач има рок од 30 дана да крене са припремним радовима, а рок за завршетак радова је 29 месеци од потписивања уговора између инвеститора и извођача радова.

Потписивању уговора присуствовали су и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, директорка КЦВ Едита Стокић и шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре.

Према подацима Министарства здравља објављеним у четвртак у 15 часова, од 21.569 тестираних особа, присуство вируса потврђено је код 7.606 особа а 51 особа преминула је од последица инфекције.

Извор: Н1