Брнабић: Наставак јачања пољопривреде и прехрамбене индустрије

Премијерка Ана Брнабић поручила је данас на онлајн отварању Пољопривредног сајма у Новом Саду да ће се наставити улагања усмерена на даље јачање и развој и пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Брнабић је истакла да је 2020. година најбоље до сада показала важност пољопривреде и прехрамбене индустрије, додајући да је поносна на то што је Србија била једна од ретких земаља која на почетку пандемије ни у једном тренутку није имала несташице хране и прехрамбених производа, објављено је на сајту Владе.

Премијерка је захвалила свим пољопривредним произвођачима и прехрамбеној индустрији, који су, како је нагласила, били спремни и успели су да упркос таквим околностима покажу отпорност на новонасталу ситуацију.

Она је навела да Србија не само да није имала несташице хране, већ управо супротно – била је у могућности да помогне онима који су се у том тренутку суочавали са тим проблемом.

„Ово нам служи као даљи подстрек да још више улажемо у пољопривреду и да снажније кренемо у трансформацију из земље која извози пољопривредне производе и сировине у земљу која извози храну, производе са додатном вредношћу“, рекла је Брнабић.

Према њеним речима, зато је у мандату ове владе прехрамбена индустрија премештена из надлежности ресора Министарства привреде у ресор пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Брнабић је изразила уверење да ће се већ 2021. године видети конкретни резултати тог потеза, односно да ће се видети да пољопривреда и прехрамбена индустрија дају нову, додатну вредност за укупан економски раст Србије.

„Рачунајте на подршку Владе Србије и на наставак улагања. Пољопривреда је једна од важнијих компоненти нашег плана развоја ‘Србија 2025’ како бисмо и даље развијали и пољопривреду и прехрамбену индустрију“, поручила је Брнабић.

Премијерка је честитала организаторима на томе што се сајам, и поред епидемије, ипак организује онлајн, уз учешће више од 130 произвођача из осам земаља.

Међународни пољопривредни сајам траје до 18. децембра, а грађани ће манифестацију моћи да прате путем вебсајта www.expoonline.rs.

Извор: Данас