Брнабић: Опозиција би да уређује медије и стави шапе на јавна предузећа

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да потпуно разуме странке које себе називају слободарским и одбијају дијалог у присуству европских посредника, док је припаднике странака бившег режима поново назвала лоповима и рекла да им захтеви неће бити испуњени.

Брнабић је на ТВ Прва оштро критиковала платформу коју је изнела проевропска опозиција и навела да се они „враћају себи“ у жељи да поново уређују медије и „ставе шапу“ на јавна предузећа.

„Видели смо да платформе говоре о томе шта је њима важно. Прво, видели смо захтев да уредјују РТС, враћају се себи, ми се нисмо мешали у уредјивање програма РТС-а, а друго траже ‘поверенике за јавна предузећа’ да поново преузму контролу над њима и то неће бити дозвољено. Нећемо ми економски да трпимо јер лопови из бившег режима желе да преузму поново јавна предузећа“, изјавила је Брнабић.

На питање новинарке да ли је „лопови“ ипак прејак израз, Брнабић је рекла да није јер како се изразила „знамо шта су радили“.

Она је потврдила да ће бити две платформе за међустраначки дијалог јер неке странке које се изјашњавају као „слободарске“ мисле да непримерено учешће страног посредника и да она то „апсолутно разуме“.

„Има оних који тражили и прошли пут посредовање ЕП па су напустили тај дијалог. Свакако изборни услови су много бољи него кад су они били васт и имате неупоредиво већу слободу медија“, рекла је Брнабић и додала да у време бившег режима „ником није било дозвољено да да простор опозицији“.

Она је истакла да о другим предлозима опозиције као премијерка не може да говори, али да ће Влада испунити неке препоруке ОЕБС-а и ОДИР-а, али и оценила да неки њихови захтеви „немају смисла“.

Када је реч о борби против криминала, премијерка је обећала да ће она бити завршена до краја.

„Ово је био јак ударац мафији, али био је први. Ићи ћемо даље, сваки дан имамо све више доказа и ићи ћемо до краја. Наш фокус је сада након што смо привели ове звери да откријемо све људе који су примали плату и буџета и требало да раде за градјане а радили су за мафију и организовани криминал“, рекла је Брнабић.

Извор: Н1