Брнабић: Поносни смо на резултате у борби против короне, да смо слушали део опозиције пропали бисмо

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да грађани треба да буду поносни на резулате „које смо сви заједно постигли“ у борби против короне, наводећи да је Србија у здравственом и привредном смислу међу најбољима у односу на све друге земље.

„Разумем да су људи уморни од свега, али морамо издржати до краја, а крај је кад дође вакцина“, рекла је Брнабић, за ТВ Пинк.

Према њеном речима, Србија ће међу првима добити вакцину и неће „штедети“,  као и да се разговара са свим произвођачима како би то била најбоља и најбезбеднија вакцина.

Она је навела како верује да ће са садашњим мерама и одговорношћу грађана ситуација поправити, али се држава „неће либити да уведе рестриктивније мере да би се сачували људски животи али и привреда“.

Како је рекла, захваљујући привреди која пуни буџет могуће је покрити енормне трошкове у борби против короне, као и да је постигнут најбољи „баланс“ код увођења мера.

Наводећи да је Србија још увек у зеленој зони, она је рекла да је здравствени систем на ногама и да има још слободних места у болницама.

Она је навела да су власти биле изложене „притиску ванпарламентарне опозиције, која је ванпарламентарна јер ради како ради, али су доношене мере у складу са оним што је препоручивао Кризни штаб за борбу против короне.“

„Да смо њих слушали пропали бисмо и здравствено и економски. Ово није политичка борба и не треба да ситуацију користе за глупе, јефитне, популистичке поене. Народ није глуп и зна шта су причали само пре два месеца а сада другачије. А истовремено њихови кафићи раде“, рекла је Брнабић.

Извор: Данас