Брнабић: Верујем да ће Тепић или Григорије победити на изборима, јаки кандидати

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да види да постоје већ два председничка кандидата, за изборе који би требало да буду одржани 2022. године, а то су потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић и владика Григорије, да су “оба изузетно јака” и да “верује да ће неко од њих двоје победити на тим председничким изборима”.

„Што се нас тиче нама је остало до тада још 15 месеци напорног рада на томе да задржимо најбоље економске резултате за Републику Србију и за све њене грађане у Европи, да завршимо неке ауто-путеве које смо почели, пре свега мислим на ауто-пут до Пожеге, да завршимо комплетну реконструкцију Клиничког центра Србије, започнемо реконструкцију Клиничког центра Војводине“, рекла је Ана Брнабић новинарима испред Универзитетске дечје клинике „Тиршова“.

Она је навела да ће јој један од најсрећнијих дана бити када поставе, за неколико недеља, камен темељац за „Тиршову 2“.

Брнабић је рекла да им је остало да се у тих 15 месеци изборе да најмање још једном, а, како се нада, и два пута, подигну плате и пензије.

„То је она борба која је пред нама у тих 15 месеци, а ја верујем да је међу тако јаким председничким кандидатима, као што су Мариника Тепић и владика Григорије, један од победника председничких избора 2022. године“, рекла је Брнабић.

На питање новинара како ће то што ће Джо Бајден бити председник Америке утицати на односе са Србијом у наредним годинама, Брнабић је одговорила да су Србији Сједињене Америчке Државе један од најважнијих партнера.

„Драго ми је што смо у време мандата Доналда Трампа са његовом администрацијом успели да урадимо много да поправимо односе између Србије и САД. Наша жеља је да наставимо тим путем, да наставимо да градимо све боље односе између Србије и САД. Трудићемо се да то тако и урадимо“, рекла је Брнабић.

Извор: Н1