Булатовић ССП: Апсолутни циљ ове власти је да уништи село

Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић оценио је данас да је апсолутни циљ ове власти да униште село, пољопривреду, да нема малих произвођача, већ да све буде у рукама тајкуна.

На конференцији за новинаре испред Скупштине Србије, где је Одбор за пољопривреду разматрао Предлог закона о потврђивању Конвенције о трговини житарицама, Булатовић је рекао да је Србија још пре годину дана одлуком министра пољопривреде Бранислава Недимовића приступила Конвенцији, а да се данашњом седницом то покушава легализовати.

Од тога корист имају само тајкуни у пољопривреди, не пољопривредни произвођачи, јер се ради о трговини житом и житарицама, рекао је Булатовић и напоменуо да они откупе жито од сељака по 15 динара, а онда га на берзи продају за 24,5 динара.

Булатовић је рекао и да је Влада Србије поднела предлог закона о уређењу тржишта пољопривредних производа, са 51 тачком, а ниједна од њих се не тиче малог произвођача.

Сви закони се доносе само према онима који тргују пољоприведним производима, складиште их, а ништа према малим произвођачима, рекао је Булатовић и указао да су субвенције по хектару смањене са 5.200 динара на 4.000 динара.

Булатовић је, да би илустровао однос државе према сточарском фонду, показао плишане играчке краве, зеца, магарета и овце и нагласио да је то остало од сточног фонда Србије.

Током обраћања медијима Булатовића је ометао Симо Спасић, који је на мегафон узвикивао „Србија, РС, Косово, Ђилас, корона“, али су га присталице и чланови ССП окружили и држали да одређеној удаљености од Булатовића и медија.

Извор: Данас