Чадеж: Помоћ Хрватској је питање солидарности, а не националности

Помоћ српске привреде грађанима Хрватске у земљотресима угроженом подручју није питање националности, већ солидарности, поручио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Чадеж је позвао домаће компаније и привреднике да у сарадњи са ПКС, у складу са могућностима, одвоје средства за набавку привремених смештаја за грађане Хрватске, саопштила је ПКС.

Он је, гостујући на РТС, истакао је да су се домаће компаније, попут Еликсир групе, компанија Тигар, Делта холдинг, Нелт, Јафа Црвенка, које послују на тржишту суседне земље, одмах укључиле у акцију помоћи.

„Ово није питање националности, већ питање солидарности. Помажемо грађанима Хрватске, били они Срби, Хрвати…“, истакао је Чадеж.

Председник ПКС је навео да је Хрватској потребна конкретна помоћ – грејна тела, опрема за привремени смештај становништва, грађевинска и друга опрема.

Подсетио је да је ПКС већ уручила донацију од 50.000 евра отправници послова амбасаде Хрватске у Београду Маји Богдан за набавку објеката за привремени смештај становника Хрватске на подручју погођеном земљотресима.

Извор: Н1