Чанак: Огромна срамота за Србију због гласања у УН о Криму

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак оценио је данас као огромну грешку гласање Србије против резолуције Генералне скупштине Уједињених нација (УН) којом се од Русије тражи да што пре прекине “привремену окупацију” Крима.

Чанак је у саопштењу навео да се Србија ставила на страну земље која је напала другу земљу, прекројила границу и одузела део њене територије.

“Шта год ових дана брујали таблоиди и странке којима су (председник Русије Владимир) Путин и његова администрација важнији и милији од сопствене земље, срамота због тога на образу Србије је огромна. Та срамота је гора и трајнија чак и од последица које ће ова одлука имати по европски пут наше државе”, казао је Чанак.

Он је додао да ако неко од званичника Србије мисли да ће Русија због тога одустати од тога да употреби Косово, Републику Српску и Црну Гору као “жетон за дестабилизацију Западног Балкана грдно се вара”.

“Грешка је тим већа јер Србија није била чак ни уздржана као Босна и Херцеговина и још 16 земаља које су изабрале ту опцију. Изабрала је да гласа против. На страну, за тренутак, што је тиме уз Иран, Белорусију и Северну Кореју стала на страну Русије и супротставила се најразвијенијим земљама Европе и света. И на страну што та одлука нимало не помаже да нам млади не одлазе на Запад”, казао је Чанак.

Извор: Бета