Чечен: Чини се да је режиму важно која послушна особа ће да буде директор РТС

Директор ЦИНС Бранко Чечен изјавио је у Новом дану, говорећи о конкурсу за директора РТС да је “невероватно да не може да се нађе особа која може да замени Бујошевића”. “Чини се да је режиму страшно важно која послушна особа ће да буде директор РТС, јер су очигледно времена нестабилна, тако да им је јако важно ко ће да седи тамо, а чини се да не могу да нађу адекватну особу”, каже он.

Говорећи о почетку школске године, рекао је да је истраживање показало читав низ проблема и велику забринутост родитеља за квалитет учења њихове деце у таквој ситуацији.

“Који је квалитет, како је изводљиво, које ће бити последице по децу, до техничких проблема на различитим платформама које наставници користе…”, каже он.

Истиче да није јасно како ће се настава одвијати.

“Мислим да није неки смак света да саме школе одлучују о томе, али није у реду да се родитељима то препушта. Разумем да морају одлуке да се ускладе са епидемијом, али не збуњивати људе и давати овакве контрадикторне поруке”, каже он, додајући да је “организација живота једне породице потпуно неизвесна”.

Чини му се, како каже, да не видимо једно централно тело које “даје конзистентне поруке, барем на основу чега ће бити доношене одлуке”.

Републички фонд за здравствено осигурање (РФЗО) је у јулу са фирмом Сецонд Цyцле склопио споразуме у вредности од око 58 милиона динара (без ПДВ) за набавке тестова на корону и реагенаса, пише Центар за истраживачко новинарство (ЦИНС).

“Сам посао је склопољен у складу са нечим што је Влада урадила доста давно, а то је суспензија јавних набавки”, каже Чечен, додајучи да РФЗО није одговорио ни на један позив у вези са тим.

Према његовим релима, “састав Владе је постао само пропагандна порука”.

“Сама премијерка је рекла, потпуно невероватно, да она нема везе са састављањем владе, него да то ради председник”, каже он.

Говорећи о конкурсу за директора РТС, каже да то траје већ јако дуго.

“Невероватно је да не може да се нађе особа која може да замени Бујошевића. Мислим да је РТС под Бујошевићем престао да информише, постао јавни сервис који се крије од свог посла”, каже Чечен.

Додаје да се чини да је “режиму страшно важно која послушна особа ће да буде директор РТС”.

“Јер су очигледно времена нестабилна, тако да им је јако важно ко ће да седи тамо, а чини се да не могу да нађу адекватну особу”, каже он.

Извор: Н1