Цео свет се спрда са Србијом и Вучићем (ВИДЕО)

Панично листање уговора, збуњен поглед према сарадницима и умало хватање за главу, односно намештање фризуре довољно говоре да Александар Вучић није знао шта потписује у Вашингтону. Селидба амбасаде Србије из Тел Авива у Јерусалим изненадила је и њега, изгледа, а цео свет и званичници, спрдали су се, нажалост, са председником Србије и нашом земљом на друштвеним мрежама.

– Амбасада Србије ће у јулу бити премештена у Јерусалим. То је велика ствар, то је велики корак. Веома то ценим. Честитам на храбрости председницима Србије и Косова – рекао је Трамп приликом потписивања споразума.

И та Трампова озјава очигледно није била најјаснија Вучићу, па је одмах, брже-боље, кренуо да прелистава споразум који треба да потпише, затим је панично гледао ка својој делегацији коју су чинили Марко Ђурић, Синиша Мали и Марко Чадеж, да би у тренуцима потпуне немоћи руком кренуо да се ухвати за главу, али свестан где се налази, прошао је само кроз косу и на крају је потписао споразум.

Његови гестови изазвали су буру на Твитеру, а многи светски званичници делили су тај видео и спрдали се на рачун Србије и Вучића.

– Српски председник Александар Вучић проверава договорени записник са њиховог састанка у тренуцима када Доналд Трамп изненада саопштава да је Србија посвећена да у јулу пребаци амбасаду у Јерусалим – навела је на Твитеру турска телевизија “ТРТ”.

И то је била само једна у мору реакција на ово потписивање споразума. Овај видео је на свом Твитер налогу поделио и Карл Билт, који је само кратко навео.

– Тренутак када је председнику Србије Вучићу саопштено да ће амбасаду у Израелу преместити у Јерусалим – написао је Билт, потпредседник Европског савета.

Ни политички аналитичар Јан Бремер није могао да се начуди Вучићевој реакцији приликом потписивања споразума.

На овај споразум су реаговали и професор политичких наука и стручњак за Балкан са Универзитета у Грацу Флоријан Бибер, политички аналитичар Марк Мекинон, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова…

Нема никакве дилеме, Србија је због начина на који је потписан споразум о економској нормализацији са Косовом доспела у центар пажње у свету, међутим тешко да је ико у Србији поносан због тога…

Извор: Директно