ЦЛС: Стари железнички мост није подесан за трамваје, Весић неупућен

Центар за локалну самоуправу (ЦЛС) је поводом тврдње заменика градоначелника Горана Весића да ће Стари железнички мост бити „мало раширен са обе стране” како би примио трамвајски саобраћај, указао данас да је реч о мосту са кавезном конструкцијом, кога је немогуће проширити.

ЦЛС је у саопштењу навео да су једине две опције да се Стари железнички мост „користи за трамвајски саобраћај као једноколосечни, или да се замени”.

„У случају да се користи као једноколосечни, био би могућ пролазак само једне трамвајске линије са интервалом сваких седам минута, уз честа чекања на пролазак трамваја из супротног смера. Са новобеоградске стране би било потребно изградити прилазе у дужини око један километар. На десној обали прилаз би био само 500 метара, али би захтевао такво решење да трамвај не пресеца (Улицу) војводе Мишића као магистралан градски правац”, оценио је ЦЛС.

ЦЛС наводи да би „тај надвожњак са трамвајским раскршћем уједно био и најскупљи део подухвата”, као и да „не постоји правац и развијена трамвајска инфраструктура којом се допуњује овако скупи сегмент мреже”.

„За разлику од Старог савског моста, Стари железнички представља ограничење за критеријуме пловности реке. Само би побољшање параметара пловности Саве могло бити оправдан разлог за замену моста, и то мостом са вишим и ширим пловним отвором. И у наведеном случају, опет би најоправданији мост на том месту свакако био онај железнички”, навео је ЦЛС, позивајући се на анализу саобраћајног инжењера Карла Полака.

 

Извор: Данас онлајн