Чомић: Промене у понашању Вучића видљиве и мерљиве

Министарка за мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић изјавила је да су промене у понашању председника Србије и Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића мерљиве и видљиве, као и да зна да је садашњој власти заиста стало до Европске уније (ЕУ).

„Критиковала сам све и критиковаћу и убудуће. А сви, па и председник Србије заслужује добробит сумње да може да мења своје понашање и има промена које су мерљиве и видљиве. Након одлуке о учешћу у Влади Србије јасно је речено да се око много тога не слажемо, а да се о огромној потреби Србије за владавином права, културом људских права и раду на женским људским правима слажемо, као и о потребни да Србија разговара“, рекла је Чомић за лист Данас.

Према њеним речима, неопходна нам је та промена понашања људи на јавним пословима да бисмо градили владавину права.

На питање верује ли да је овој власти на челу са Александром Вучићем и председницом Владе Аном Брнабић заиста стало до ЕУ, она је рекла: „Знам да јесте“.

Чомић је одречно одговорила на питање да ли је размишљала да постане део те велике породице напредњака. „Не, имала сам једну странку. Из ње сам основано и статутарно избрисана, немам је више и тако ће остати“, рекла је она.

Извор: Н1