Да је Србија хтела да слуша о жутој тајкунској банди не би је отерала на сметлиште историје!

Господо напредњаци, зашто рехабилитујете и вештачки оживљавате покојну жуту лоповско-тајкунску банду? Зашто се имена жутих лоповских тајкуна врте 24 часа на вашим телевизијама, насловницама и порталима? Чему излагања народних посланика о њима, ако је тим именима место у Јавном тужилашту? Или иза решетака?
Да су банда банда су. Да је нешто најгоре што је Србија видела, јесу. Да ли им је место у затвору? Јесте! Па зашто је онда пола њих код вас у странци и извршној власти, а друга половина слободно шета улицама? И још се тој другој слободној половини прави медијска реклама.
Да је Србија хтела да у Народној скупштини Републике Србије слуша бесомучна излагања о жутој лоповско-тајкунској банди не би је отерала говњивом мотком на сметлиште историје.
„Нећемо да се враћамо у мрачне деведесете“ – био је идеолошки поклич на чијим крилима је на власт 5. октобра дојахала жута банда и одвела нас у још мрачније приватизације, махинације и економски и политички суноврат звани пут у Европску унију. И онда се поставља питање зашто су звезде процеса приватизције који је ојадио и под катанац одвео многа предузећа данас саветници владајуће већине?
Чему онда најаве да ће доћи до обрачуна са криминалом и корупцијом? Кад риба смрди од главе, џаба да се чисти само реп…
Пише: мастер социолог Марина Недељковић, посланик СРС у Скупштини АПВ