ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОПУШТАЊА МЕРА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ: Градоначелник Радојичић дао одговор, упутио посебан апел свим грађанима

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић казао је јутрос да следеће седмице не треба очекивати попуштање донетих и усвојених противепидемиолошких мера.

– Када су у питању мере, за следећу недељу, сигурно је да се оне неће нарочито попуштати. Увек сам као лекар бојажљив и сматрам да се треба што стриктније придржавати мера. С друге стране, потребно је налазити прави баланс да бисмо сачували привреду и економију – истакао је градоначелник Београда.

Он је позвао Београђане да предстојеће празнике проведу у кругу породице, уз што мање контаката.

– Моја порука је ”славите празнике у кругу породице и мање се окупљајте” – навео је Радојичић.

Према његовим речима, последњих дана је нешто стабилизован проценат оних који су заражени у главном граду у односу на свеукупан број оболелих од Ковида у Србији те је износио 25-27 одсто.

– Крајем октобра и почетком новембра, тај проценат је био 57 одсто што показује извесну стабилизацију, али су апсолутне бројке и даље забрињавајуће – указао је Радојичић.

Када је реч о кршењу мера и послу који је Комунална милиција имала, он је навео да је у последња два дана преконтролисано 410 објеката и да је забележено мање прекршаја него раније.

– Има и оних који то не чине. Имали смо случај у Карађорђевој улици где је на 120 квадратних метара било 60 гостију који су се веселили уз живу музику. Граду и службама које о томе брину циљ је спречавање опасности, али они који не функционишу на адекватан начин биће кажњавани – закључио је Радојичић.

Извор: Новости