Дa ли општини Сврљиг прети банкрот?

Сврљиг – Упозоравамо на одлуку општинске власти којом је планиран буџетски дефицит од скоро 30 милиона динара, који ће бити финансиран и кредитом од 15 милиона динара, и ребаланс којим је планиран дефицит од скоро 48 милиона динара и финансирање тог дефицита кредитом од 34 милиона динара, што ће сигурно угрозити функционисање ове локалне самоуправе, саопштењем се огласио Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке.

Очигледно је да је напредњачка власт у Сврљигу планирала велике расходе у буџету за текућу годину, које је  за само два месеца увећала за скоро 20 милиона динара. Евидентно је да не  планирају реалне приходе и расходе, што значи да можемо очекивати да ће дефицит  непрекидно расти, а пратиће га задуживање општине.

Ми, српски радикали, упозоравамо локалну власт у Сврљигу да  општина не постоји само да би се општинском руководству и општинским службеницима исплаћивале плате. Подсећамо их да је основна функција сваке локалне самоуправе да обезбеди средства за уређење комуналне инфраструктуре на целој својој територији.

Српска радикална странка сматра да ће свако ново задуживање сврљишке општине довести до дужничког ропства све становнике Сврљига, јер грађани плаћањем пореза и доприноса пуне општински буџет, а услед  неодговорног и недомаћинског понашања локалне власти грађани ће плаћати и кредите којима их општинска власт задужује.

Српски радикали подсећају на трагичну демографску слику општине Сврљиг и позивају власт да локалну политику усмери на стварање услова да Сврљижани остану у својој општини.