ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ За аферу хеликоптер, естрадна тужитељка награђена десетинама хиљада евра месечно

Тужилац Гордана Јовановић, која је водила случај трагедије “хеликоптер” и утврдила да нико није крив, као награду од власти добила је један од најуноснијих послова – постала је нотар на Новом Београду и процењује се да месечно зарађује више десетина хиљада евра.

До ове срамне трговине Вучићевог режима људским животима дошло је свега двадесетак дана након обуставе поступка везаног за трагедију у којој је живот изгубило седморо људи.

Естрадна тужитељка одлучила је да се обуставља истрага, чиме су кривичне одговорности ослобођени политичари који су погазили ланац команде, пре свега тадашњи министар одбране Братислав Гашић и министар здравља Златибор Лончар. Јовановићева је утврдила да нису одговорни ни војни функционери који су спровели њихов налог.

Да подсетимо, Тужилаштво је своју срамну одлуку објавило 30. јуна 2016, а поступајући тужилац Гордана Јовановић се већ 22. јула пријавила на конкурс за нотара. На том конкурсу било је расписано само једно место за јавног бележника за подручје Београда. И добија га управо Јовановићева. Она пролази на конкурсу, а одлуком министра правде именована је 9. септембра. Свима је све јасно.

У несрећи која се догодила 13. марта 2015. године животе су изгубили мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, механичари заставници Небојша Драјић и Иван Миладиновић, лекар Джевад Лјајић и техничар Мирослав Веселиновић, као и петодневно новорођенче породице Адемовић.

Један од актера случаја чије се име провлачило у многобројним наводима око несреће, ваздухопловни бригадни генерал Предраг Бандић, такође је награђен од стране режима – добио је функцију шефа војног представништва мисије Србије при НАТО.

Тужитељка Јовановић, годинама је међу колегама била позната по интензивном кафанском животу, а надимак естрадна тужитељка добила је и зато сто је њен супруг Срђан Јовановић, био текстописац за чувену песму Мирослава Илица “Још те нешто чини изузетном”.

Очигледно је да је за своју одлуку тужитељка Јовановић изузетно и награђена…

Извор: Директно