Дачић: Ако Бог да наставићемо коалицију са Вучићем после избора

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је да не памти да је, од кад постоји вишепартијски систем, нека коалиција дуже трајала од садашње са Српском напредном странком Александра Вучића и да ће се она наставити и после избора.

„Ми смо у коалицији од 2012. године, значи пуних осам година, и ако да Бог биће још после избора. То је доказ политичке стабилности коју смо направили, која је предуслов да Србија може да решава најважнија државна и национална питања“, рекао је Дачић, на предизборном скупу у Земуну, који је одржао са председником Јединствене Србије (ЈС) Драганом Марковићем Палмом, пренела је ЈС.

Он је рекао да „није дошао да ради неку предизборну кампању и да му је „некако непријатно“ да прича грађанима зашто треба да гласају за „њега и Палму“.

„Ако ви то нисте видели у претходним годинама онда не верујем да ћу ја данас овде да вас убедим. Ја сам дошао да вас видим и да вам кажем да вас волим. Хоћу да видим да ли народ Србије подржава оно што сам урадио и што је урадио Драган Марковић, а све што смо радили, радили смо у интересу Србије сваки дан. И то је била наша кампања, наши резултати су наша кампања, рекао је Дачић.

Марковић је изјавио да је, као неко ко живи у Централној Србији, подржао изградњу Београда на води, да се Земун изменио, да је лепши данас него што је био пре 10 година.

„У томе је учествовала и наша коалиција СПС-ЈС. Радујем се када је нешто лепо направљено, али се не радујем што градјани из унутрашњости долазе у Београд да живе, из месеца у месец их је све већи број. Ми се боримо за децентрализацију да грађани из унутрашњости имају све оно што имају становници Београда и Земуна“, рекао је Марковић.

Марковић је предложио онима који планирају да иду на море у Црну Гору, да то не чине, како „више не би пунили буџет Мила Дјукановића“, већ да оду у Грчку, где их, у Паралији, чека канцеларија коалиције СПС-ЈС.

„Данас су Македонци отворили границу за транзит туриста а једна држава коју су финансирали наши родјаци, деке, баке, а зове се Црна Гора, није отворила своју границу за српски народ и градјане Србије“, рекао је Марковић.

Извор: Данас