Дачић: Будите са народом или остајете без функција

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић поручио је данас функционерима те странке да “буду са својим народом” или ће, како је нагласио, остати без функције у СПС и коалиционом партнеру те странке, Јединственој Србији (ЈС).

– Док сте са својим народом имаћете везе са животом у Србији, а сваки функционер који се одвоји од свог народа више неће бити на функцкији у СПС и ЈС – казао је Дачић на предизборном скупу који је с председником ЈС Драганом Марковићем Палмом одржан у београдској општини Звездара упркос киши.

Дачић, који је носилац листе изборне “Ивица Дачић – СПС – ЈС – Драган Марковић Палма”, рекао је да СПС припада “ретком кругу партија” којима није потребна дугачка предизборна кампања јер је, како је истакао, све што је рађено у протеклим годинама било за народ и од државног значаја.

Навео је да се програм те коалиције огледа у патриотизму, “Србија пре свега, изнад свега и по сваку цену”, те је да чланство Србије у Европској унији представља циљ, али је да је “циљ број један” заштита националних и интереса државе.

– У ЕУ можемо само ако ћемо тиме да штитимо националне интересе Србије. А да уђемо у ЕУ, или било који други облик организовања или удруживања на штету Србије – то ниједна земља не би урадила на своју штету, па нећемо ни ми – истакао је Дачић.

Дачић је рекао да се СПС заснива на тековинама борбе против “терора” капитализма према радничкој класи, те је нагласио да није прошло време “терора” и да није застарела идеја те борбе.

– И дан данас, ви који се запошљавате код приватника знате да је профит сваком приватнику у интересу, и то је нормално и логично. Али, држава не може да опстане без јавног сектора – без најважнијих ресора који су у државним рукама – енергетике, здравствене заштите и образовања – казао је Дачић.

Пошто је током скупа падала јака киша, Дачић је поручио да је боље “покиснути на почетку, него као други: на крају”.

Председник ЈС и други на листи са СПС, Драган Марковић – Палма изјавио је да очекује да та коалиција буде друга по броју освојених гласова на изборима 21. јуна.

– Сигуран сам да остали не могу да нас победе, а некад је добро бити вицешампион – рекао је Марковић.

Марковић је нагласио да та коалиција није основана због “интереса”, већ је да би помогла народу, те је истакао да је чине “сељаци, господа, спортисти”.

– Ми хоћемо да помогнемо, ми имамо искуство и када је у питању локална самоуправа, ми нисмо коалиција која ће да узима од оних који имају и да даје онима који немају. Они који немају – створићемо им услове да живе од свог рада, а они који имају да им помогнемо да имају још више и да буде добро за Србију и сваког човека – рекао је Марковић.

Извор: Директно