Дачић: Данас са Мекалистером о разговору власти и опозиције

Председник Скупштине Ивица Дачић рекао је да ће данас разговарати телефоном са европарламетарцем Дејвидом Мекалистером поводом очекиваних разговора власти и опозиције.

“Морамо да видимо какав је модалитет тих разговора и ко ће представљати Европски парламент (ЕП)”, рекао је Дачић за ТВ Хепи, наводећи да ће се то знати после Нове године.
Како је подсетио, он је заједно са представником ЕП копредседавајући тих разговора који су под покровитељством Скупштине, уз помоћ ЕП.

На питање о нападима посланика власти на представнике опозиције Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, иако они нису у парламенту, Дачић је рекао да му је “жао што они не седе ту”.

“Рекао сам им уђите у Скупштину а не да бојкотујете изборе”, рекао је Дачић, говорећи о опозицији и додао је питање да ли би неке странке и ушле у парламент “без обзира на снижени цензус”.

Дачић је велики део наступа посветио осуди “најгорих, гнусних напада” на мајку председника државе Александра Вучића, наводећи и да се”олош сакрива иза друштвених мрежа”.

Он је рекао и да у међусобном обраћању на политичкој сцени не сме да се помиње породица и приватни живот јер је то “светиња”.

На питање да ли он може да нешто учини како би се то променило, Дачић је рекао да ће се ту “нешто тешко променити чак и на силу све док не добијемо један сој политичара, нарочито у опозицији, који ће гледати да неког победи идејама а не да га убије”.

“Мора да постоји морална црвена линија која се не прелази, а она се изгубила, то је морално посрнуће. Ко то не осуди припада кругу политичких бедника и олоша”, рекао је Дачић.

Извор: Бета