Дачић: Криминалци остали без моћне заштите у државним органима

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да су ухапшени припадници криминалне групе Вељка Беливука остали без моћне заштите у неким државним органима.

„Имали су упориште, али очигледно је дошло до промена и њихове логистичке везе су пропале“, рекао је Дачић на телевизији Пинк и изразио очекивање да ће истрага показати ко су ти људи.

Он је додао да није лако обавити овакву акцију јер она подразумева велики број људи, али да је председник Србије Александар Вучић када је говорио о саставу нове владе обећао борбу против криминала.

Дачић сматра да треба употребити израз „мафија“ јер постоје сви елементи, наводећи да се свака мафија „као пијавица ухвати за полицијске структуре, политичаре, медије, судије“.

Када је реч о пронађеном снајперу, Дачић је оценио да „нико не купује снајпер што баш воли оружје него са неком намером, а то треба истрага да утврди.

Додао је да су пре неколико година заплењени арсенали оружја у близини Вучићеве куће, да је био нападнут у Сребреници и да треба обратити пажњу на безбедност председника.

На питање како коментарише изјаву Беливука како је ишао у Никшић „на позив да помогне око избора“ Дачић је рекао да је вероватно могао да помогне притисцима, уценама, претњама јер су „очигледно те ствари коришћене у претходном периоду“, а да је Милу Ђукановићу Никшић веома важан.

„Ја не могу да верујем да су на томе били ангажовани, али можда имају неке посебне школе за кампању“, рекао је Дачић.

Говорећи о медјустраначком дијалогу, председник скупштине рекао је да је један од лидера опозиције Драган Ђилас показао „дилетантизам и злонамерност“ када је оптужио европске лидере и Америку како „подржавају фашистички режим у Србији“, а оценио је као шизофренију „да кажете како је у вашој земљи профашистички режим“.

Дачић је поновио да медјустраначки дијалог треба да буде настављен првог марта, са познатим преговарачима, али је и поновио да је европака парламентарка Тања Фајом пристрасна и да су њена „фабричка подешавања да је на страни опозиције“.

О темама и учесницима разговараће се у марту, рекао је Дачић.

Извор: Н1