Дачић најавио тужбу: СПС не води прљаву кампању против СНС

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић најавио је данас подношење тужбе против лица које је направило и емитовало спот у име општинског одбора те странке у Рашкој, а у коме се бирачи позивају да пређу, као у кладионици, из “кеца у двојку”. “Ми нисмо урадили тај спот. Неко је то илегално урадио, како би могло да се каже да СПС води прљаву кампању против Српске напредне странке”, рекао је Дачић у Нишу.

Он је позвао све странке на на коректне односе и на избегавање подметања, попут данашњег спота.

Према његовим речима, о томе колико је бесмислено говорити да је спот урадио СПС говори и чињеница да председник општинског одбора СНС у Рашкој зет председника општинског одбора СПС у том месту.

– Ваљда није ударио таст на зета. Уколико и јесте ударио таст на зета, није Дачић на Вучића – казао је Дачић.

Заједно са председником Јединствене Србије Драганом Марковићем Палме, Дачић је положио цвеће на споменике жртвама НАТО бомбардовања у Нишу и при то истакао да је став СПС-а јасан, да је Србија била жртва НАТО агресије.

– Важно је да Србија задржи такав став и да тражи одговорност за оне који су је бобардовали – изјавио је Дачић.

Он је истакао да ми дугујемо свим људима који су невини страдали током бомбардовања частан однос према том питању.

– Не можемо да прихватимо кршење резолуције 1244 и једнострано проглашење независности Косова. Никаквих уступака у том смислу неће бити – нагласио је Дачић.

Уколико неко жели компромис, додао је Дачић, они ће бити спремни, а уколико не, наставиће “борбу за заштиту државних и националних интереса”.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је да се коалција СПС – ЈС залаже за борбу против беле куге, равномерни развој града и села, асфалтирање свих села и да свако село има дом културе, спортски терен, амбуланту, пошту.

– Залажемо се да се помогне пољопривредним произвођачима, да се помогне мајкама које нигде не раде – рекао је Марковић.

Он је истакао да локалне самоуправе после избора, због короне вируса треба да “препакују” своје буџете и избаце оне позиције које у наредном временском периоду неће бити корисне за грађане.

Извор: Директно