Дачић: Неозбиљно понашање из Приштине, најважније да буде мир на Косову

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас да се тешко може наћи нека политичка гарнитура на Косову која би била позитивна према српским ставовима.

„Кад год буду нови избори на Косову опет ће бити натезања око формирања нове владе у Приштини, нама је најважније да буде мир“, рекао је Дачић за ТВ Хепи, наводећи да се на Косову у претходном периоду доста „кувало“ због хапшења неких косовских челника.

Према његовим речима, „неозбиљно“ је што је прошло толико пуно времена док Уставни суд у Приштини није донео одлуку да је практично пала тамошња влада, како извештавају медији.

Он је рекао да ће сада први пут Скупштина разматрати извештај Европске комисије о напретку Србије, додајући да Европска унија (ЕУ) стално говори да брзина придруживања зависи од преговора са Приштином.

„Али ту недостаје неколико реченица, да ЕУ ништа није урадила да се примене постигнути споразуми Београда и Приштине. Сваких пет минута Приштина нађе неки избговор“, рекао је Дачић.

Одговарајући на оптужбе опозиције о издаји Косова, он је рекао да Косово „не да се није издало, већ је враћено за преговарачки сто“.

„Ствар је сада да се спаси што се спасити може“, рекао је Дачић.

Извор: Данас