Дачић: Нисам се склонио у Скупштину, радим посао који смо Вучић и ја договорили

Председник Скупштине Србије и лидер социјалиста Ивица Дачић изјавио је да све што се сада чини у формирању Владе Србије ради се у циљу стратешког договорања за 2022. годину, односно уједињеног наступа социјалиста и напредњака на градским, парламентарним и председничким изборима.

Нисам се склонио у Скупштину, већ да радим посао који смо Александар Вучић и ја сматрали да би било најбоље, рекао је Дачић за телевизију Прва.

Није Вучић морао да мени понуди место председника парламента, рекао је Дачић и нагласио да земљу 2022. године чекају избори, а овде постоји неколико болести од којих је једна кратковидост.

На питање ко ће бити министар из редова СПС и констатцију да има мање министара него раније, Дачић је рекао да СПС има председника парламента и одговорио питањем: “Колико министара то вреди?”.

Дачић је рекао да Душан Бајатовић остаје у Србијагасу, уз напомену да се његова позиција није доводила у питање. Према његовим речима, он има предлог ко би могао бити министар из редова СПС, али неће то откривати у медијима.

Нека се још мало секирају, не видим да су се они секирали када ја нисам знао своју позицију, додао је Дачић.

На прочитана имена Славица Ђукић Дејановић, Бранко Ружића или Александар Антић као нови министар просвете, Дачић је одговорио “да”.

Цела спољна политика се свела на онлајн дипломатију и, нажалост, то ће тако бити још неко време, рекао је Дачић и рекао да стоји на располагању да помогне Николи Селаковићу као будућем шефу дипломатије, колико год може.

Дачић је рекао и да руски шеф дипломатије Сергеј Лавров долази у име председника Владимира Путина да би присуствовао завршетку радова на Храму Светог Саве.

Извор: Н1