Дачић о дијалогу: Није још утврђен формат, ни ко ће учествовати од странака

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да је власт опредељена за међустраначки договор, чији је почетак начелно договорен са председником спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвидом Мекалистером, али да још није уврђен формат и ко ће учествовати од странака.

„Треба да се разговара шта променити у изборним условима – да ли нешто у закону, у условима финансирања кампање, контроле гласачког процеса, да ли у медијском смислу нешто променити, односно да има више емисија које се баве политиком“, рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Он је, мислећи на захтев опозиције да се раздвоје избори, навео да је некадашни председник државе Борис Тадић скратио мандат да би истовремено били председнички и парламентарни избори и да је тад „то било добро а сада не ваља“.

„Али, то су маргиналне ствари које нису ни предмет озбиљног дијалога“, рекао је Дачић, наводећи и да нигде у свету не постоји као тема минстарство за изборе.

Говорећи о захтевима опозиције, као што је предлог за промену изборних услова, он је навео да Скупштини није ништа није званично послато, и да су они „можда то послали европским институцајма“.

Извор: Н1