ДАЧИЋ О СРАМНОЈ БАКИРОВОЈ ИЗЈАВИ: Постоје људи којима је прошлост једина будућност

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је данас да изјава лидера Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића, који је наговестио да Србе сматра лошим народом, не доприноси стабилности региона.
– Најлакше је узвратити истом мером, али ми смо у Србији разговарали о политичким приоритетима и баш је председник Вучић инисистирао да не одговарамо на свакодневне оптужбе, јер Србији не одговара да дође до политичког хаоса у региону, већ јој одговара регионална стабилност – рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

Додао је да је циљ Србије да смирује ситуацију, без обзира на то шта ко мисли и како усмерава своје изјаве.

Оценио је да постоје људи којима је прошлост једина будућност и који би изгубили на актуелности када не би причали на тај начин.

– Мени је баш Бакир Изетбеговић рекао да највећи проблем настаје када дођу годишњице и почнемо да се оптужујемо ко коме треба да се извини. Свако мисли да онај други треба да се извини њему и ту настају сукоби – рекао је Дачић.

Истакао је да “треба да пронађемо начин да изађемо из тог зачараног круга који траје 20, 30 година.

– Немачка, Француска и Велика Британије су 20, 30 година после Другог светског рата почеле да раде на изградњи ЕУ, а ми се оптужујемо за ствари које сежу и вековима уназад – указао је Дачић.

Истакао је да не зна какав је ко народ, али да зна да “други и бољи народ једни од других немамо”, јер вековима “живимо не једни поред других, него једни са другима”.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић наговестио је да Србе сматра лошим народом док је, током гостовања у Дневнику Федералне телевизије, оштро критиковао председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика.

Иако није изричито рекао да су Срби лош народ, Изетбеговић је изјавио да није уверен у тачност изреке да “нема лоших народа, већ само лоших руководстава”.

Извор: Новости