Дачић: Србија осуђује насиље на Капитол Хилу

Председник Народне скупштине Ивица Дачић казао је данас да Србија осуђује насиље током демонстрација у Вашингтону, на Капитол Хилу, али да се на том примеру види „лицемерје“ међународне заједнице.

Он је гостујући на ТВ Пинк навео да Србија жели да се пренос власти у САД обави мирно и да настави да гради добре односе са званичним Вашингтоном.

„Поштујемо вољу (америчког) народа, а важно је да ту постоје неки принципи. Сведоци смо да двоструки стандарди мотивишу неке људе, нарочито политичке парије које се крију иза бојкота избора, које осуђују насиље у Вашингтону а били су организатори насиља у Београду“, навео је Дачић.

Он је додао и да Србија осуђује сваки насилан покушај упада у државне институције, да нико не може да поздрави насиље, али да тај принцип треба да важи за све државе.

„Тек ћемо видети колико ће последице (протести у Вашингтону) имати. Републиканска странка се ограђује од (председника САД и те странке Доналда) Трампа. Он је добио гласове преко 70 милиона грађана, знајући њега он се неће мирно повући. Не мислим на насиље у предаји власти, већ у даљем политичком деловању. Можда ће доћи до формирања неке нове странке у САД“, оценио је Дачић.

Извор: Данас