ДАМЈАНОВИЋ ОДЛУЧНО ИСПРЕД ЦРНОГОРСКЕ АМБАСАДЕ: Званични Београд да стане уз наш народ у Црној Гори!

Потпредседник Српске радикалне странке Миљан Дамјановић данас је предводио мирну протестну шетњу до амбасаде Црне Горе, где је одржао конференцију за медије и кратак говор који вам преносимо у целости:

Као сваки искрени српски националиста пажљиво пратим дешавања у Црној Гори и вишемесечну витешку борбу поносног и пркосног српског народа.

Ово што раде Срби у Црној Гори је наук за све нас којима је слобода српског народа на првом месту. Показали су јединство, спремност и одлучност да се боре против антисрпског и антиправославног режима у Црној Гори који предводи отворени усташа, Мило Ђукановић.

Слике херојске борбе, коју месецима већ пратимо, надасве су за све нас инспирација и доказ да Срби могу и морају да се сложе а када су сложни тада су најјачи. Својом борбом доказали су зашто се за Црну Гору у народу каже да је Српска Спарта.

Српски народ се у својим најгорим тренуцима окупљао око цркве и данас, када је свештенство на удару безбожника, одлучно се српски народ подигао на ноге и кренуо у борбу за одбрану српских светиња.

Устало је српско Беране, српска Пљевља,Андријевица, Жабљак, Никшић, Подгорица, Тиват, Херцег Нови – подигао се најпоноснији и најчеститији део Црне Горе, подигла се цела Црна Гора.

Остаје жал и велика мрља што режим у Београду и даље не покреће конкретне потезе како би одбранио српски народ у Црној Гори. Сви напаћени Срби гледају и чекају помоћ од матице. То се подхитно мора променити јер је ово историјска прилика да се сруши Мило Ђукановић, у народу познатији као Ђукај.

Србија мора бити увек уз свој народ а Српски радикали су увек у томе предњачили и нећемо дозволити неки нови погром наше браће, ма где год се налазили!

Извор: Српска Ствар