Дане Аничић: Где је нестала траса ауто-пута Kоридор 11, од Пожеге до Бољара?

Ивањица – Још од 2008. године говори се о овој теми. По изради идејног решења, у општинама Пожега, Ариље, Ивањица и Сјеница тај пројекат је био изложен на рани јавни увид. Грађани су видели преко којих парцела је предвиђена изградња пута, као и предвиђени заштитни појас. Од тада, па до данас, грађани више немају никакву информацију да ли ће и кад то земљиште бити изузето, подсећа Дане Аничић, председник Моравичког окружног одбора Српске радикалне странке.

На овом коридору има велики број парцела, објеката, пластеника, воћних засада, товилишта… Има и објеката који су изграђени, а немају прикључак струје и воде, али исте не могу да добију, јер објекти нису озакоњени. Не могу да их озаконе, јер се налазе у зони изградње пута – упозорава господин Аничић. 

– Из ових разлога, грађани не могу на адекватан начин да користе своје парцеле и објекте, не могу да их одржавају и опремају, јер нису сигурни да ли ће бити предмет рушења. Такође, на овим парцелама не могу да засађују вишегодишње биљке, јер не знају када ће ово земљиште бити изузето. Апелујемо на надлежно Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, али и Министарство финансија, да у што краћем року дају што прецизније информације, како би власници непокретности имали на основу чега да планирају активности на њима и да би их рационално користили – закључио је Дане Аничић, испред Српске радикалне странке.

Извор: Српска ствар