Директорка болнице у Батајници: Пооштрити мере, лекари у Штабу да не попуштају

“Волела бих да се пооштре мере када је реч о кретању и контактима, да не расте број новооболелих. Да медицински део Кризног штаба превагне над овим другим”, рекла је директорка нове болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић за Нова.рс.

Колегама, лекарима из Кризног штаба, поручује да остану доследни својим ставовима и да не попуштају, пише Нова.рс.

Она је навела да у болници у Батајници тренутно има 505 пацијената на лечењу, а да је током јучерашњег дана било 50 нових пријема.

“У јединици интензивног лечења су 82 пацијента, а у полиуинтензивној нези их је 423. Интубирано је 38 болесника”, наводи Аџић Вукичевић. Од отварадња батајничке болнице 4. децембра, па до данас у тој установи хоспитализовано 1.030 пацијената.

“Ради и хемодијализа, тако да наши пацијенти више не иду у неке од КБЦ-ова да се дијализирају”, каже докторка Аџић Вукичевић. Она је рекла да у болници има довољно лекара и сестара и изузетно је задовољна својим особљем.

“Имамо довољан број особља. Захваљући мојој иницијативи и захваљујући помоћи министра здравља, добила сам и више медицнских сестара него што сам тражила – 50 медицинских сестара стигло је из унутрашњости и оне су смештене у хотел “Славија”, а још 150 сестара, захваљујући покрајинском секретарау (Зорану Гојковићу) стиже из Војводине”, наводи она.

Извор: Н1