“Директорка злоупотребљавала објекте Центра дечијих летовалишта”

Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић позвао је данас градског секретара за образовање и дечију заштиту Славка Гака да се огласи поводом “скандалозног понашања” директорке Центра дечијих летовалишта Тање Сантрач која је, како је навео, током ванредног стања “злоупотребљавала објекте центра у приватне сврхе”.

– Док су грађани Београда били под забраном кретања и у ризику од заразе, Тања Сантрач се са својом породицом башкарила у дечијим летовалиштима града Београда – рекао је Јовановић, који је и потпредседник Народне странке, а наводи се у саопштењу.

Јовановић је питао Гака докле ће да ћути, имајући у виду да су дечија летовалишта на Тари и Авали, где је Тања Сантрач боравила са “својом свитом”, у надлежности секретаријата за образовање и дечију заштиту.

– Трагично је да је директорка Центра дечијих летовалишта користила ове јавне објекте искључиво и себично за личне потребе, уместо да су летовалишта стављена на располагање деци са сметњама у развоју којој је највише било потребно кретање током ванредног стања, што није било могуће у Београду због мера Владе Србије – казао је Јовановић.

Извор: Директно