ДИРЉИВ ПОТЕЗ СРБА КОЈИ РАДЕ У РУСИЈИ: Урадили су нешто сјајно за болницу у Ваљеву!

Ваљевац Андрија Влајковић, са још тројицом пријатеља из Ваљева, покренуо је у Русији акцију прикупљања новца за помоћ родном граду

Више од 30.000 евра скупила је група хуманих људи из Србије који су на привременом раду у Русији, на тај начин обезбедивши новац да ваљевским Дом здравља набави ново санитетско возило.

Ваљевац Андрија Влајковић, са још тројицом пријатеља из Ваљева, покренуо је у Русији акцију прикупљања новца за помоћ родном граду у борби против коронавируса, а потом су се у акцију укључили и Срби из других градова, као и неколико Хрвата и Руса.

Сви они су за кратко време прикупили преко 2,8 милиона рубаља, односно 34.168 евра, а новац је уплаћен на наменски рачун за ту сврху. Према речима Андрије Влајковића, одлучили су да, на предлог директорке Дома здравља др Бранке Антић, купе санитетско возило Хитној служби Дома здравља.

Влајковић каже да је уговор о донацији потписан, а средства већ уплаћена на рачун фирме која ће испоручити возило марке “рено”.

– Наставићемо да прикупљамо новац како бисмо помогли ваљевским здравственим установама, али и нашем граду. Наредних дана уплатићемо новац за набавку рукавица, маски и другог санитетског материјала потребног у овој тешкој ситуацији – најављује још једну акцију Андрија Влајковић.

Извор: Еспресо.рс